• vildsvin bild1

Info från klubben

Årsmöte för SRfV med hägn- och spårträning ! 8 april 2018.

Svenska rasklubben för övriga vildsvinshundar (SRfV) bjuder in medlemmar och övriga intresserade till en givande dag hos Mamima jakt söndagen den 8 april. Passa på att träna din hund och samtidigt träffa andra hundägare samt styrelseledamöter. Detta är ett gyllene tillfälle att byta erfarenheter med varandra ! För att främja hägnträning och diplomtest av hundarna har klubben beslutat att subventionera den med 300 kr för medlemmar (med medlemskapet betalt för innevarande period). De som inte är medlemmar och vill bli det och vill träna sin hund får medlemskapet gratis t.o.m. 30 september 2018. Under dagen kommer rovdjursspårare Daniel Hellqvist finnas på plats och berätta om sina erfarenheter.                                                                                                                                            Det kommer finnas tillgång till grillar så ta med något gott att lägga på grillen.  Efter träningen vid kl. 16 kommer årsmöte hållas där medlemmar är välkomna att delta efter anmälan till  Daniel                                                                                                                                                                Varmt välkomna till givande dag !                                                                                                             Information                                                                                                                                          Under dagen kommer det finnas möjlighet till både hägnträning och spårprov.                                        Hägnträningen kommer att ske med hjälp av Mamimas instruktörer i några av de 11 hägnen av varierande svårighetsgrad som finns på anlägningen. Det kommer även finnas möjlighet att göra diplomtest för de som önskar och det är något som klubben verkligen vill uppmana till. För att underlätta planeringen så vill vi veta vid anmälan lite hur erfaran hunden är.                                          Vi börjar kl. 8 och det finns plats för maximalt 25 hundar. Det kommer att finnas en ungefärlig starttid för varje hund och vi ska försöka starta med de som har kortast att köra. Diplomtest sker dock tidigt på dagen.                                                                                                                                         Medlemmar har förtur, därefter icke medlemmar med klubbens raser och i mån av plats övriga hundar. Kostnaden för träningen är 900 kr (600 kr för medlemmar). Då ingår 2-3 släpp i olika hägn.                                                                                                                                                           Spårproven kommer att läggas i närheten och man kan välja mellan anlags- och öppenklass.  För att ställa upp i öppen klass krävs godkänt i anlagsklass. Ange även önskemål på viltart. Kostnaden är ca 300 kr/spår.                                                                                                                                              Logi Det finns rum att hyra i närheten för de som vill övernatta. Det finns även tillgång till plats att ställa husvagn/husbil i närheten. Hör av dig för ytterligare information.                                                 Anmälan och frågor till Daniel Tevell  (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) 076-1187738 senast 28/3. Ange namn på hund samt erfarenhet och typ av träning, vanligt/diplomtest. Skriv även vilken tid ni kan vara på plats.                                                                                                                                               Vägbeskrivning Mamima jakt, Boda, 614 96 Östra Ryd (www.mamimajakt.se).

Passa

Första Gonczy Polski med RR !!

Anders Dahlman fick sin Sajga (Gonczy Polski) att klara RR-provet.

Grattis Anders!

Sajga har redan Diplomtest och ska göra Jaktprov så småningom,

Rasklubben hoppas på att många andra följer Anders och gör sina hundar rådjursrena.

Nästa Gonczy Polski som klarade RR-provet var Falset Cnotliwy Nos med ägaren Jonas Söderberg.

Falset har också redan fått en 1:a pris på jaktprov som första Gonczy Polski i Sverige.. Se alla hundar under "Provmeriterade hundar".

SSDV:s första officiella hundutställning i Jönköping på Elmia Game Fair den 25 maj 2017.

Ett kort reportage och resultatlista finns under "SSDV" Aktuellt

Välkommen!!

banner4

(C) 2013 Svenska Specialklubben för Drivande Vildsvinshundar, Created by e-studio. Alla rättigheter reserverade.

e-studio Design byrå