Senaste nytt

 Officiell hundutställning Elmia-Swedish Game Fair 30 maj 2019.

Torsdagen (Kristi Himmelfärdstorsdag) den 30 maj 2019 har SSDV officiell specialklubbsutställning på Elmia Game Fair i Jönköping. Vi är glada att kunna presentera vår domare Bosse Wallin som är en mycket erfaren och duktig domare av jakthundsraser. Bosse är faktiskt även själv jägare.

Välkomna med anmälan via blankett som skickas till Eva Torffvit via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   eller via post med adress Tostebergavägen 334-45, 291 96 Fjälkinge. Nedladdningsbar och ifyllbar blankett finns även på hemsidan www.ssdv.nu under menyn Regelverk och blanketter. Priser och klasser beskrivs på blanketten.
Senaste anmälningsdag är 15 maj. Efter anmälningstidens utgång kommer praktiskt information och nummerlappar att skickas ut.

Utställningen är öppen för alla raser som ingår i Svenska Specialklubben för Drivande Vildsvinshundar (SSDV).
Anmälan hittar du även här.

 

Så här berättar Bosse Wallin om sig själv:

”Jag har dömt hundar på utställning i 32 år nu.
Min inriktning i de raser jag valt att döma exteriört är att det i princip bara skall vara jakthundar.
Har för tillfället cirka 138 raser fördelade på samtliga i grupp 4 (taxar), grupp 6 och grupp 7. Dessutom    i stort sett alla jagande spetsar i grupp 5, plus några andra raser. T ex Wachtel.  

Har suttit många år i Domarkommittén på SKK och varit med några gånger på Öster-Malma vid utbildningen av våra exteriördomare. Detta varvat med kontroll av raskompendier för i första hand jagande hundar. Dessutom godkänd som examinator för utställningsdomare på väldigt många av de jagande raserna.

Fick frågan om jag jagar? Självklart! Bl a på egna marker lite norr om Alingsås där vildsvinen börjar öka för mycket. Har denna höst och vinter skjutit sex stycken för hund hitintills när detta skrivs. Jag jagar dessutom varje år  i Ströms Vattudal nära Gäddede samt septemberjakt på älg och björn NV om Svenstavik. I år fick jag möjlighet att dessutom jaga en vecka i Skottland i högländerna.

När detta skrivs har jag en lite speciell dag framför mig. Skall döma en norsk hardrever på drevprov nere på mina hemmamarker. Det är minus sju grader och några cm nysnö. De två senaste säsongerna har jag dömt 21 drivande hundar vardera året av raserna beagle, drever, basset samt i år även tax. Idag skall jag döma denna säsongens 15:e  hund. Blir några till innan januari är slut.

 Skall bli kul att döma era hundar på utställning. Jag lovar att funktion och rörelser kommer att få extra uppmärksamhet.”

Reportage SSDV:s första officiella hundutställning torsdagen den 25 maj 2017 på Elmia Game Fair i Jönköping! 

 Att läsa

banner4

 

 

 

(C) 2013 Svenska Specialklubben för Drivande Vildsvinshundar, Created by e-studio. Alla rättigheter reserverade.

e-studio Design byrå